perjantai 26. heinäkuuta 2013

Dukanin kirja ja oma "true weight"

Proteiinipäivän lounas: kanakastiketta 4 % ruokakermalla (tosin en tiedä, olisiko tuo ruokakerma ollut sallittua), kananmuna sekä raejuustoa.
Mä viittaan aika usein tässä blogissa Dukanin kirjaan, mutten ole koskaan tainnut kirjoittaa varsinaiseen postaukseen, mikä se sellainen kirja oikein on. Eli siis kyseessä on suomennettu versio Pierre Dukanin alkuperäisteoksesta. Tämä opus kulkee nimellä Dukan dieetti. Itse olen omani lainannut kirjastosta ja suosittelisin muidenkin kiinnostuneiden tekemään niin, koska tuo kirja on aika... nooo, miten sen nyt sanoisi nätisti... Aika jaaritteleva. Siinä on hulluna tekstiä ja ne faktat pitää poimia jostain sieltä tekstin seasta. Mutta ilman sitä en toisaalta olisi päässyt tässä projektissa alkuun, joten menkööt. Googlasin kiinnostuneille ja ekana tuli Adlibriksen linkki
  
Varsinainen lähtölaukaus tälle mun hankkeelle oli Dukanin nettisivut. Siellä oli nimittäin näppärä laskuri, johon syötettiin kaikenlaisia tietoja itsestä aina vaakalukemista laihdutushistoriaan. Sitten se laskuri laski, mikä on oma "true weight" ja missä ajassa sinne pitäisi päästä. Se laski myös valmiiksi kaikkien eri Dukan-dieetin vaiheiden aikataulun ja innosti mua tarttumaan toimeen. Jos napostelee tai kiinnostaa, laske omasi ja katso, innostutko sinäkin :) (Tähän väliin pieni salaisuus: tuosta linkistä rekisteröidytään johonkin, mutta mä en koskaan halua rekisteröityä juuri mihinkään, joten täytin siihen vanhat tiedot ja mm. toimimattoman meiliosoitteen, hups).

Mitäpä sitten tälle mun ruokaremontille tänään kuuluu? Noh, remontti voi hyvin, eli olen syönyt kuten pitääkin ja voinut vahvasti. Ainoa miinus on pieni plussa, eli edelleen paino jumittaa ja on jämähtänyt aavistuksen korkeammalle kuin pari päivää sitten. Tosin en ole siitä vieläkään huolissani, sillä taitaa liittyä akkain vaivoihin. Jotenkin puntarilukemat eivät niin edes huolestuta, kun tietää syövänsä uuden ruokavalion mukaan. En ole itseäni lihottanut proteiinilla tällaiseksi hyllyväksi kasaksi, joten niin kauan kuin pysyn kaukana herkuista ja höttöhiilareista (tai tällä hetkellä hiilareista melkein ylipäätään), niin olen iloinen. 

Olenko muuten kertonut, että lähden Espanjaan parin viikon kuluttua? Saatiin majoitus järjestymään veloituksetta ja lennot halvalla, joten sinne. Mies jää tekemään töitä kotiin ja hoitamaan meidän koiraa, meitsi nappaa skidit mukaan ja menee sinne kyläilemään. Voipi olla pienoinen haaste ruokavaliolle, mutta aion selvitä kunnialla. Saa sitä nimittäin proteiinia Espanjastakin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos infosta ja mahtavaa reissua!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysin blogisi. Pitäis vauvakiloja n.10 pudottaa ja oon aiemmin aloittanut Dukanin opeilla. Paino tippu, mut elämä löi ni en jaksanut miettiä ruokaa. Nyt pitäis taas ottaa niskasta kiinni. Ens viikolla aloitan varmasti :) Tsemppiä

    VastaaPoista

Kommentit ovat enemmänkin kuin tervetulleita :)