tiistai 15. lokakuuta 2013

Pepsi Max-addikti


Mä kittaan Pepsi Maxia vähän liikaa ja myönnän sen auliisti. Eihän siinä mitään järkeä tietysti ole, mitä lie lisäainemyrkkyä. Ei taatusti terveellistä. Kaloreita nolla, mutta kaikkea muuta onkin sitten sen edestä. Jossain tutkimuksissa on todettu noiden makeutusaineiden yhteys jopa syöpään, lisäksi olen lukenut, että niiden käyttäminen jotenkin sekottaisi kropan himoitsemaan yhä enemmän makeaa. Ettei se tunnista makeutusaineen ja sokerin eroa, jolloin kroppa vain janoaa lisää, lisää ja lisää.

En silti oikeastaan pode tästä pahaa omaatuntoa. En sentään tupakoi ja alkoholiakin käytän ehkä kerran vuodessa, silloinkin lonkeroa tölkin tai pari vain. Että kai sitä ihmisellä voi jotain paheita olla. Joskus jopa vitsailen, että jos tämä aiheuttaa syöpää, niin kuolenpa sitten onnellisena. No joo, pölö ja järjetön läppä.

Lasten saamisen jälkeen lanseerasin miehelle "Perjantaipulloperinteen". Eli perjantaiksi sai ostaa Pepsi Maxia, mutta muulloin ei. Noh, sitä kestikin kyllä vähän aikaa, kunnes kuplajuoma rupesi maistumaan arkenakin. Täytyisi varmaan enemmän rajoittaa, jos lapset innostuisivat tästä kanssa. Pienempi onneksi ei vielä ymmärrä yhtään vanhempien evästen päälle ja isompikin vain toteaa, ettei tykkää hiilihaposta.

Onko teillä muilla jotain Melkein Sallittuja -paheita? Sellaisia, ettei niitä ehkä niin lueta paheiksi, mutta silti vähän arveluttavia.

2 kommenttia:

  1. Minulla on sama ongelma ja olen kyllä todella huolissani hampaistani. Eikä tuo muutenkaan mitään terveysjuomaa ole. :/ Mutta mitä tulee sokerinhimoon, niin ainakaan minä en ole koskaan erityisesti himoinnut makeaa, vaikka juonkin limsaa yli suositellun määrän. Olen tosin kuullut, että limsa tekee nälkäiseksi, koska keho luulee saavansa energiaa, muttei oikeasti saakaan, mutten oikein siitäkään osaa sanoa omalla kohdallani. Enemmänkin ehkä päinvastoin.

    VastaaPoista
  2. Pepsi max addikti täältä myös päivää. Addiktion olen jo selättänyt, välillä meinaan aina repsahtaa.
    Olen huomannut suuresti kuinka maksin juominen lisää ruokahalua, päivän vesi jää juomatta ja yövuorossa pysyy vallan mainiosti hereillä kun juo maksia. Eli ennen kun join maksia joka päivä kärsin nukahtamisvaikeuksista :/ ylläri?

    VastaaPoista

Kommentit ovat enemmänkin kuin tervetulleita :)