maanantai 13. helmikuuta 2012

Äitilässytyksen ahdistama

Vaikka mä olen hyvin vahvasti raskaana, niin että mun korvaan särähtää, kun porukka käyttää termejä massu, masu, vauveli, salamatkustaja, pikkuneiti, haninpöö ja mitä näitä nyt on. Mulle tämä lapsi on rakas vauva, ei mikään lässynlässynlää, jolle pitää leperrellä tuon tuosta sellaisella äänellä, jota koiranpennutkin lähtisivät karkuun. Voitte siis varmaan kuvitella, etten ihan ollut kotonani odotusajan hieronnassa, jossa hoitaja läiskäisi mun napaan jotain hemmetin öljyä, otti mua käsistä kiinni ja sitten pyöriteltiin käsiä vatsan päällä. Voi hesus sentään. Paljon enemmän kotonani olin viime viikolla kolme kertaa lyhyemmässä ja ainakin saman verran halvemmassa hieronnassa, jossa riuskaotteinen hieroja möyhensi niskaa ja selkää, taisi vain jollain lauseella viitata raskauteen ja sain ihan vain olla hieronnan kohde.

Mitä painoasioihin tulee, niin penkin alle on mennyt tässä viime päivät. On tullut syötyä liikaa ja tehtyä huonoja valintoja, mm. tänään kärsin kroonisesta laskiaispullahimosta ja tein sitten sellaisia pirulaisia. Tekemisen lisäksi myös söin niitä. Juuh. Huomenna neuvolaan vaa'alle. Voi olla itsestään ylpeä.

6 kommenttia:

 1. Salamatkustaja xD Voi pyhä sylvi, osanottoni teitä kaikkia maailman äitejä kohtaan. Voin vaan kuvitella ajatuksesi(ja sikiön ajatukse, jos kuulee mitä typeryyksiä siitä puhutaan!), itsekin olen aikamoinen kyynikko ja lepertelijä mitä pienimmissä määrin, joten tuollaiset kommentit pistäisivät kyllä näkemään punaista. Voimia voimia ja sietokykyä sinulle! Ota laskiaispulla jos alkaa käydä liiaksi hermoille :) Ja tämä vinkki ihan siitä syystä, että minusta tuntuu, että kiellät itseltäsi alitajuisesti herkuttelun, minkä seurauksena koet syyllisyyttä jokaisesta "repsahduksesta." Olisiko mahdollista kääntää ajatukset nurinpäin, että opettelisit ajattelemaan, että kaikki on sallittua kohtuudessa ja joka päivään mahtuu herkkuhetki? Sallimuksen kautta olo yleensä vapautuu, ja jopa mieliteot vähenevät kun tiedät että sinulla on lupa ottaa herkkua milloin tahansa. Se on jotain käänteislogiikkaa minkä itse huomasin toimivaksi syömishäiriöstä(anoreksiasta tosin) parantuessani :) Kun kaikki on sallittua, mikään ei himota älyttömästi ja kroppaan löytyy tasapaino juuri sen kohtuuden ja armollisuuden kautta.

  Tsemppiä sinulle! Ole itsellesi hyvä, parempi, paras!

  VastaaPoista
 2. Ihana Maama, kiitos :) En siis ole ainoa lievä kyynikko :) Hyvä vinkki myös tuo asioiden salliminen. Musta tuntuu, että meikässä on kaksi persoonaa: toisen mielestä on varsin paheellista vetää herkkuja (tämä tyyppi nostaa päätään sitten, kun olen ahtanut kurkusta alas ämpärillisen herkkuja) ja sitten tämä toinen, jonka mielestä on OK välillä herkutella eikä se ole niin vakavaa. XD

  VastaaPoista
 3. Oma ehdoton suosikkini on masuasukki! Siis niiiiiiin ihanan nimi, tottakai olen käyttänyt molemmissa raskauksissa tätä joka yhteydessä. Hyi olkoon. Meille odotettiin vauvaa ja syntyi poika, ei siinä sen ihmeellisempiä lässynlässyjä tarvinnut. :D

  VastaaPoista
 4. Pienenä toiveena vielä; kokeile ottaa tuo kommenttien sanavahvistus pois? Itselläni ei ole se enää käytössä, kun on mennyt niin kovin hankaliksi nuo sanat. Eikä silti tule spämmiä. Nytkin kolmannella yrityksellä sain "todistettua, etten ole robotti". Ilmeisesti olen joku semi-robotti. ;)

  VastaaPoista
 5. Norsuemo, hehehe, ihanaa, että meitä on muitakin ;) Salamatkustajassa mua huvittaa taas se, että mikä ihmeen salamatkustaja se on, jos vauva näkyy kilometrien päähän. :D Niin ja kiitti tuosta kommentointipyynnöstä, enpäs edes ollut tietoinen, että mulla on moinen. Otin siis pois (tai ainakin yritin, onnistuiko?) ja katsellaan sit uusiksi, jos tulee kauheasti jotain spämmiä tms :)

  VastaaPoista
 6. Tuo kommentoinnin sanavahvistus on bloggerin suositus, ja taitaa olla automaattisesti käytössä, jos sitä ei itse poista. Helpommin tulee kommentoitua blogeja, joissa sitä ei ole. ;) Nyt tuli vielä jokin muutos; ennen tarvitsi kirjoittaa yksi suttuinen sana, nyt kaksi megasuttuista, väänneltyä ja varjostettua sanaa, joista ei ota pirukaan selvää.

  Ihkuja salamatkustajan muksimishetkiä sulle ja masulle! ;)

  VastaaPoista

Kommentit ovat enemmänkin kuin tervetulleita :)