maanantai 25. heinäkuuta 2011

Musta tuli tänään KARPPI tai ainakin hiilihydraattitietoinen

Tulin siihen tulokseen, että tässä on nyt vuosia inhottu omaa kroppaa ja aina vaan jostain sitä laardia on haalittu lisää. Suurin syy siihen on omalla kohdalla valtava herkkuhimo, lähes tauotta käyvä suu ja hiilihydraattihutun tuottama mielihyvä. Lueskelin innostavaa kirjaa aiheesta ja koin jonkun herätyksen: tätähän pitää alkaa tekemään. Tosin tunnustan, etten vielä oikein ymmärrä ruokavaliosta edes perusteita ja että pelkään sössiväni koko homman. Mutta seuraan vaakaa. Jos lukemat menevät alaspäin, niin sitten teen jotain oikein.

Tänään mä laitoin aamiaiseksi maustamatonta rahkaa ja siihen pakastettuja mustikoita. Mutta koska olen tällainen herkkuarse, maistui tuo tosi kitkerältä jotenkin. Olen tottunut liian sokerisiin juttuihin, kun ei tuollainen perussetti maistu. Sain siitä alas puolet. Toivottavasti makuaisti tottuu vähempään herkutteluun ja tuokin alkaa maistua. Funlightin sotkeminen rahkan sekaan ei kiinnosta mua sitäkään vähään, ajatuskin tuntuu kerrassaan kuvottavalta. Funlight on vedenkin seassa pahaa... Vai?

Lounaaksi söin tällaisen setin.

Vitsit, kun tuosta pekonista tuli maukasta. Melkeinpä rikollisen hyvää, etten sanoisi. Voiko tämä olla terveellistä? Ihanko oikeasti? Jos kyllä, niin miksi ihmeessä mä en alkanut toteuttaa tätä ruokavaliota yhtään aikaisemmin?

10 kommenttia:

 1. Osta makeutusainetta jos rahka maistuu kitkerältä tai kokeile turkkilaista/kreikkalaista jogurttia :) Hetken aikaa menee ennenkun tottuu siihen, ettei kaikki oo niin sokerista ja makeaa. Kannattaa myös kokeilla sokeroimattomien keittojen sotkemista rahkaan/jogurttiin, esimerkiks niitä valion mustikkakeittoja tai muita.

  Oon kanssa miettiny miksen oo aikoja sitten löytäny vhh-ruokavaliota, vaan vasta nyt. Mutta onneks edes nyt :D

  VastaaPoista
 2. Joo, ei mitään Funlight-kakkoja aleta läträilemään... Pelkkää lisäainesotkua koko pullo veden lisäksi. :/

  VastaaPoista
 3. Ihan vain mielenkiinnosta kysyn, kuinka paljon rasvaa aiot syödä karpatessa? Entä hiilareita per päivä?

  Mua on mietityttänyt jo kauan se, että kuinka paljon rasvaa voi syödä per päivä, jos syö esim 100g protskuja ja max 70 g hiilareita päivässä. Pelottaa ajatus, että syön vahingossa liikaa rasvaa (rasva& hiilarit=ei hyvä yhdistelmä), koska en pysty elämään niin et hiilarit pysyy alle 40g joka päivä. Melkein 60 g sen olla pitää.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa tosiaan kokeilla turkkilaista/kreikkalaista jogurttia kuten Ami Sicko suosittelikin, se on herkkua. Mä en ole alkanut karppaamaan mutta olen jättänyt esim leivän, pastat ym. pois ja kyllä huomaa että on turvotusta lähtenyt kropasta. Ryhdyin herkkulakkoon samoihin aikoihin kun aloitin laihduttamisen ja voi että maistuu kaikki hedelmät ja marjat ihanilta.

  VastaaPoista
 5. Lisäisin Ninnin ehdotukseen vielä sen, että kantsii ostaa Pirkan Turkkilaista jogurttia, se on halvempaa ja paremman makuista kuin se alkuperäinen. Paitsi tietty jos luomuasiat kiinnostavat enemmän ja rahaa riittää luomun ostamiseen.

  VastaaPoista
 6. Mä laitan rahkan ja mustikoiden sekaan 1-2 tablettia Splendaa , sellasta tekomakeutusta. Nam!!! Mutta ikävä kyllä voisin syödä tätä ihan liikaa, joten olen nyt jättänyt sen pois ruokavaliosta! :D

  Mutta ihan mahtavaa, kun olet löytnyt Vhh:n!

  VastaaPoista
 7. Suurkiitos kaikille kommenteista. Tulevat kyllä enemmänkin kuin tarpeeseen, sillä karppaaminen on mulle vielä suuri mysteerimaailma. Olen koittanut ottaa selvää ja lueskellut vaikka mitä, mutta silti on ihan eri asia toteuttaa sitä käytännössä. Pelkään, että yht'äkkiä mä painankin jotain 120 kg, kun olen jotenkin sössinyt koko homman. Mut katotaa, katotaa...

  Selene, Splendan jopa googlasin jo. Pitää katsoa, josko löytyisi kauppareissulta ja tarttuisi mukaan. Tai sitten mun makuhermot kehittyvät jotenkin ihmeen kaupalla enkä edes kaipaa makeutusta (hah).

  Takkunen, vähänkö olen nyt tyytyväinen, että ostin viime kauppareissulla juuri tuota Pirkan jogurttia jääkaappiin odottamaan. Se oli halvempaa ja nopeasti silmäiltynä ravintoarvotkin ihan jees. Noista hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen suhteesta olen itsekin vähän pohdintakannalla vielä. Alunperin ajattelin, että hyvä jos hiilareita tulee vedettyä maksimissaan 60 g päivä. Mutta tänään Kiloklubin mukaan on syöty 19.7 g. Jos jotain syön illalla, niin vähän tuosta kasvaa lukema, mutta aika niukilla mennään. Proteiinia on nyt 83,6 g ja rasvaa 31,8 g. Ei mitään hajua, mennäänkö metsään vai onko jees. Kiloklubi ainakin herjaa, että on LIIKAA proteiinia ja LIIKAA rasvaa :O Kalorilaskurissa sai sentään valittua vhh-ruokavalion tai syötettyä itse ne tavoitegrammat siihen.

  VastaaPoista
 8. Eih, älä vain ala tunkemaan ruokaasi mitään makeutusainesotkuja, tekee pahaa kropalle!
  Itse olisin kait "hyväkarppi", mutta koska en koe karppaavani, tai edes tarkkaile hiilareita kovin paljon (silti ne pyörivät kk:n mukaan 100 pinnassa päivittäin) mutta hiilaritietoinen voisin sanoa olevani, ja se on loistavaa :)

  Ja kyllä, kyllä tuo voi olla tervelllistä ;)
  Eläinrasvat eivät aiheuta sydän- ja verisuonitauteja, kuten on "aina" väitetty..
  voita pannuun ja leivän päälle, kermaa rahkan sekaan jne. kohtuudella tietenkin. niin hyvä tulee.

  VastaaPoista
 9. Musta tuntuu, että sä syöt liian vähän rasvaa. Jos sun hiilarit oli eilen alle 20g, ja protskut 80g, saat todellakin syödä rasvaa enemmän. Voi olla, että jaksoit tän päivän hyvin noin vähäisellä rasvamäärällä, mutta en tiedä miten se toimii pidemmän päälle. :/

  Rasva korvaa niitä hiilareita karppauksessa..ja ainakin mitä mä olen lukenut/kuullut, ei kovin moni karppaaja syö jatkuvasti vain 30g rasvaa ja 20g hiilareita päivässä vaikka proteiinit onkin katossa. Voi tosin olla, että olen väärässä.

  Mutta hyvällä mielin saat syödä rasvaa, jos tulee nälkä, ei siitä pitäis haittaa olla kun syöt niin vähän hiilareita. Ongelma tulee kato sitten vasta, niinku mulla niinä päivinä kuin syönkin 70g hiilareita ja rasvaa kans jotain 70-80g, niin siitä en tiedä onko se hyvä juttu. Varon hiilareita silloin kun lisään rasvaa ruokavalioon.


  Proteiinia voi syödä niin paljon kuin haluaa, et kiloklubi on kyllä ihan väärässä. Se ei näköjään tajua mitä karppaus tarkoittaa.

  Mun on pakko syödä välillä hiilareita (hyviä sellaisia) se 70g, en jaksa muuten juosta päivittäin ja käydä jumpissa..ihan veto pois.

  You can DO it ! :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Takkunen valaisevasta viestistä, pitääpä ottaa enemmän asioista selvää. Toi Kiloklubi mua nyppii tässä asiassa, kun se ei muuta tee kuin herjaa. Sieltä pitäisi kyllä voida valita mieleinen ruokavalio, jos multa kysytään (enkä tarkoita suklaaruokavaliota tms) :D

  Mäkin vähän pelkäsin (ja pelkään), että kuvittelen olevani karppi, joten vedän kunnolla rasvaa ja proteiinia. Ja sitten siinä sivussa vetelisin hiilihydraatteja tuttuun malliin :O Onneksi nykyisenä konkarikarppina (jo 1,5 päivää kokemusta, muahahahaa) voin iloita, ettei näin ole käynyt.

  Eilen söin vielä manteleita illalla ja loppusaldoksi tuli: hiilareita 22,3 g, rasvaa 52,3 g ja proteiinia 92,7 g. Yhtään en tiedä, oliko jees.

  VastaaPoista

Kommentit ovat enemmänkin kuin tervetulleita :)