keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Vesivahinko keittiössä

Voi saakeli. Eilen petti tiskikoneen poistoletku ja vettä suihkusi lattialle ihan iloisesti. Olin onneksi kotona ja pääsin heti väliin, sammutin tiskikoneen, suljin vedet ja kuivasin kaiken näkyvän veden pyyhkeillä. Mutta vahinko oli jo ehtinyt tapahtua. Vettä oli jo laminaattien alla: kun niillä käveli, raoista pursusi vettä ja se piti sellaista ääntä, kuin olisi kävellyt pesusienien päällä.

Nyt sitten sydän syrjällään tässä jännitetään, korvaako vakuutusyhtiö. Puhelimessa sanoivat, että "kyllähän tämä sellaiselta vahingolta vaikuttaa, mikä kuuluu vakuutukseen, MIKÄLI ei mitään asennusvirhettä todeta". Aina, kun on tuo "mikäli"-sana, olen ihan varma, että lirissä ollaan. Mistä mä tiedän, onko tuossa poistoletkussa joku asennusvirhe tai ei... Apuva. Ahdistaa. Ei just nyt (eikä kyllä koskaan) ole tällaisia summia missään ylimääräisenä, jos joudutaan itse maksumiehiksi. Ja jos joudutaan, niin tosi mukavaam aksaa hulluja summia vakuutusmaksuja vuodessa, jos ne eivät edes korvaa mitään.

Vahinkotarkastaja kävi tuossa tunti sitten mittaamassa kosteuden. "Joo, kyllä täällä vettä on". No aijaa, sen olisin itsekin voinut todeta. Hän lähettää huomenna jonkun raportin aiheesta ja vakuutusyhtiön päätös tulee sitten muutaman päivän sisällä. Voi jeesus, että ahdistaa.

Onko kellään kokemusta vesivahingoista, niiden korjaamisesta tai vakuutusyhtiön kanssa toimimisestä näin isojen ongelmien kanssa?

2 kommenttia:

  1. Oih , toivotaan , että hommat menee nappiin yhtiöiden kanssa , nekun tuuppa tarkertumaan pienen pineniin juttuhin , ei mitään reilun pelin kauppaa... Tsemit sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivokaamme parasta. Kauhulla odottelen, mitä sanovat. Tosin mun järkeen ei käy, miksi eivät korvaisi, mut mistä noista tietää :/

      Poista

Kommentit ovat enemmänkin kuin tervetulleita :)