lauantai 12. lokakuuta 2013

Mainiota lapsivapaata hyvän tekemisen ja kirjan kera

Viikonloppu on mennyt hienosti. Olen saanut levättyä ja tehtyä asioita juuri omaan tahtiin, kenenkään päiväunista, ruokailuajoista tai mielenliikkeistä välittämättä. Muu perhe lähti eilen illalla viikonlopunviettoon anoppilaan, jotta mä saan vähän ladattua akkuja. Itse kävin sitten eilen illalla kaupassa ja loppuillan vietin kotosalla löysäillen, katselin TV:stä kaikenmoista ja valvoin hiukan liian pitkään hyvän kirjan parissa.

Erinomaisen kiinnostava kirja taistelusta syövän kanssa.
Luen parhaillaan syöpään menehtyneen Laura Saven pitkälti omaelämänkerrallista teosta Paljain jaloin. Ei todellakaan mitään rentoa luettavaa, muttei toisaalta (aiheen tietäen, ihmeellistä kyllä) ainakaan vielä liian synkkääkään. Kirjaa ei malttaisi laskea käsistään ja se kiinnostaa, vaikkei itsellä tai lähipiirissä syöpää olisikaan. Laura kirjoitti aikoinaan myös Kovaluu-nimistä blogia.


Kiinnostuin aiheesta melko pitkälti siksi, että olen jo tovin aikaa lueskellut erinomaista The Little Things -blogia. Sitä kirjoittaa vain 25-vuotias Hodgkinin lymfoomaa sairastava nuori nainen ja tämä blogi on monesti herättänyt mut ajattelemaan, kuinka paljon sitä huolehtii aivan tyhjänpäiväisistä asioista. Harmikseni sitä ei aina muista, vaan tänäänkin olen mm. harmitellut pullottavaa mahaani tai kotitöitä, joita en aina jaksaisi tehdä ja kämppä sitten välillä näyttääkin juuri siltä.

Aamusaunassa aivan yksin, kuinka luksusta. 

On ihan hyvä laittaa asioita välillä tärkeysjärjestykseen. Keskittyä nauttia niistä hyvistä jutuista ja elinehdoista, terveydestä ja siitä, että voi elää ilman konkreettista pelkoa huomisesta. Tosin myönnän, että äitini rintasyöpädiagnoosin jälkeen aloin itsekin ajattelemaan syövän mahdollisuutta enemmän. Ja nyt tuota kirjaa lukiessani olen miettinyt asiaa entistä enemmän, vähän kyllä pelännytkin. Ei silti auta liikaa alkaa pelkäämään, koska syöpä tulee jos tulee, oli sitä sitten pelännyt tai ei.

Jos sitten vielä vähän kevyempiin asioihin. Kuten jo alussa mainitsin, viikonloppu on mennyt hienosti. Tänään on ollut ihan luksuspäivä, sillä aloitin aamuni nukkumalla niin pitkään kuin halusin (ihme kyllä, heräsin jo 8:30), lämmitin itselleni aamusaunan ja heitin ihan hulluna tervantuoksuista löylyä. Tämän jälkeen viihdytin naapureita hakemalla sanomalehden pelkästään pyyhkeeseen kääriytyneenä, hiukset vielä vettä valuen ja iho pakkasaamussa höyryten.

Mitään ei pitänyt ostaa, mutta silti ostin, hups! Hankinnat Hulluilta Päiviltä.
Aamupäivällä suuntasin rentouttavaan hierontaan ja siitä sitten kaupungille. Piti mennä leffaan päivänäytökseen katsomaan The Heat -komedia,
mutten löytänyt kuin 1 h parkkipaikan. Siihen en uskaltanut jättää, koska leffa kuitenkin kestää parisen tuntia. Niinpä sitten palloilin kaupoissa ja ostin torilta mm. callunan terassille ja yhden oksan liljoja kotiin. Käväisin myös kirpputorilla hypistelemässä vaatteita.Hulluilta päiviltä löytyi myös mainiota kosmetiikkaa.

Oli niin helmi myyjä, että sain tällaiset kaupanpäälliset. Vähänkö tuli hyvä mieli.
Liikuntakeskukseen en saanut itseäni raahattua, mutta ajoin tuossa meidän ison pihan ruohonleikkurilla (hähää, maahan pudonneet lehdet!) ja kohta suuntaan lenkille koiran kanssa. Illaksi en ole vielä tehnyt suunnitelmia, mutta ehkäpä voisin ihan chillata kotona.

Huomenna aion nukkua taas niin pitkään kuin huvittaa. Loppupesue tulee kyllä kotiin aika pian sen jälkeen luultavasti, mikä on oikein jees. On mulla niitä jo vähän ikäväkin kyllä :)1 kommentti:

  1. Oma aika <3 Sulla on ollut varmasti tosi rentouttava viikonloppu. *huokaa haikeana ja haaveilee* :D

    VastaaPoista

Kommentit ovat enemmänkin kuin tervetulleita :)