sunnuntai 7. elokuuta 2011

Läski yöelämässä

Vietin eilen hauskan illan tyttökavereideni kera yössä: ensin kävimme syömässä ravintolassa, sen jälkeen teatterissa ja loppuillan vietimmekin ravintolalaivassa. Yhden aikaan aamuyöllä alkoi mun silmiä painaa sen verran, että piti ravata kotiin. Pientä vaikeutta toi tämä raskauden peittely: eihän se vielä missään näy, paitsi käytöksessä. Sanoin, että olen alkanut karppaamaan eikä alkoholi sovi siihen. Pientä tiedustelua tuli kyllä senkin jälkeen, että "Ootko ihan varma, että se on ainoa syy".

Yllättävän hyvin vaihtoehtoja on karpillekin rafloissa. Tosin kyllä mulla pieni annoskateus heräsi, kun katselin vierustoverin lautasta: rapeita ranskalaisia, miniburgereita yms. Itse vetelin salaattia lihalla. Oli sekin kyllä onneksi hyvää, niin ei jäänyt vaivaamaan :)

Vähän alkaa tuo paha olo nostamaan jo päätään. Se vaikeuttaa hieman syömisiä. Esimerkiksi eilen en saanut alas mun tekemää ruusukaali-saksanpähkinä-vuokaa, koska alkoi vaan tökkimään. Oli se varmaan periaatteessa ihan hyvää, mutta suutuntuma oli väärä. Tänään täytyykin käydä kaupassa ostamassa jääkaappin lisää turkkilaista jogurttia ja pakastimeen mansikoita, sillä sitä settiä olen saanut alas huonovointisenakin.

Niin ja sitten vielä painoasiaa: kävin aamulla vaa'alla ja lukema oli 82,1 kg! Wuhuu, alaspäin, alaspäin! En kyllä tiedä, saisiko paino laskea raskaana ollessa. Jotenkin maalaisjärjellä ajatellen uskoisin, ettei pieni pudotus hallaa tee, etenkin kun tätä alkupainoa on ihan kivasti. Ja että sikiö kyllä ottaa tarvitsemansa joka tapauksessa. Aion kyllä silti tiedustella asiaa neuvolassa parin viikon kuluttua.

Mitatkin ovat mukavasti muuttuneet lyhyessä ajassa. Painoa on lähtenyt kesäkuusta 3,9 kg, navanympäryksestä 3 cm, vyötäröstä 5 cm, lantiosta 4 cm, rinnanympäryksestä 2 cm. Aika hyvin :)

Kesäkuu 2011
Paino 86 kg
Navanympärys 100 cm
Vyötärö 89 cm
Lantio 113 cm
Rinnanympärys 99 cm

Elokuu 2011
Paino 82,1 kg
Navanympärys 97 cm
Vyötärö 84 cm
Lantio 109 cm
Rinnanympärys 97 cm

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä on hyvä, että olet nyt laihtunut ennen raskauttasi. Vähennät kai riskiä sairastua raskausajan diabetekseenkin (en tosin ole varma onko tämä vain todella lihavien ongelma), eli hieno juttu et onnistuit laihtumaan ennen raskauttasi.

    Siitä en tiedä, et onko se terveellistä keventää vielä raskaudenaikana. Kai? Jos syöt todella monipuolisesti ja riittävästi.

    VastaaPoista

Kommentit ovat enemmänkin kuin tervetulleita :)